پیشگیری از دردهای دوران قاعدگی اززبان متخصص
وی ادامه داد: سر دردهای ناحیه شقیقه و شکم درد در دوران قاعدگی نیز مربوط به تاخیر در انقباض دهانه رحم است که نشان از کمبود کلسیم در بدن فرد دارد. این متخصص تغذیه عنوان کرد: جبران این کمبودها در بدن هم در دوران قاعدگی و هم در زمان قبل و بعد از آن لازم است.
وی افزود: مواد غذایی لازم باید در زمان “فرصت” بدن به آن برسد تا ذخیره بدن برای هنگامی که باید آهن را از دست بدهد، مهیا باشد. از این رو به مادران توصیه میشود که دختران خود را از ۳ سالگی به مصرف ۴ گروه اصلی مواد غذایی عادت دهند.
انصاری درباره ۴ گروه اصلی مواد غذایی توضیح داد: گروه اول؛ شامل شیر، ماست و به طور کلی لبنیات به غیر از کره است ( کره در تقسیمبندی مواد غذایی جزو روغنها محسوب میشود)، در صورتی که فرد از مشکل چاقی رنج میبرد، مصرف نوع کمچرب آنها توصیه میشود.
وی گفت: گروه دوم؛ شامل غلات شامل نان، برنج و ماکارانی و … است که بهتر است از غلات کامل یعنی آرد یا نان سبوسدار استفاده شود.
این متخصص تغذیه ادامه داد: گروه سوم؛ گوشتها هستند که حبوبات نیز جانشین خوبی برای این گروه محسوب میشوند، به ویژه زمانی که با غلات مورد استفاده قرار گیرد مانند غذاهایی نظیرعدسپلو، باقلاپلو. نکته مورد تذکر درباره خوردن این غذاها این است که افراد به منظور جذب مواد مغذی آنها باید از نوشیدن چای یا قهوه، ۱ ساعت قبل و ۲ ساعت بعد از صرف غذاهای گروه سوم خودداری کنند. همچنین بهتر است این دسته با سالاد و سبزی مصرف شود چرا که آهن این مواد همراه ویتامین C موجود در میوه ها و سبزیجات بهتر جذب میشود.
وی گروه چهارم مواد غذایی اصلی را سبزیجات و میوهها نام برد و گفت: توصیه متخصصان تغذیه استفاده از میوه فصل و میوههایی است که در منطقه زندگی فرد پرورش داده میشوند مانند خوزستان که رطب در حال حاضر میوه فصل آن است.
انصاری درباره استفاده از حبوبات که ممکن است موجب نفخ شکم به خصوص در دوران قاعدگی شود، توصیه کرد: هر فرد سالم ممکن است به ۱ یا ۲ نوع از حبوبات حساسیت داشته باشد ولی برای جلوگیری از ایجاد مشکل هنگام مصرف سایر حبوبات باید به خیساندن آنها از ۲۴ ساعت قبل توجه شود و هنگام پخت نیز در آب جدید پخته و به میزان ۳ تا ۵ قاشق با روغن زیتون مورد استفاده قرار گیرد.
وی در خصوص استفاده متناسب از ۴ گروه اصلی مواد غذایی تصریح کرد: استفاده متناسب یعنی از هر گروه به میزانی استفاده کنیم که مانع از مصرف سایر گروهها نشود. برای مثال آن قدر به کودک، گوشت و مرغ نخورانیم که برای خوردن برنج و غلات جایی نداشته باشد.
نظرات شما عزیزان: